BlueBased BV

Nieuws

terug

Patiëntregistratie met Google Sheets bij rampen

ramp

Bij rampen en andere grote calamiteiten waarbij veel slachtoffers over ziekenhuizen verdeeld worden, is het van groot belang deze patiënten snel en zonder belemmeringen te registreren en te kunnen volgen. Dat geldt ook voor de registratie bij binnenkomst in een ziekenhuis. De vaak uitputtende patiëntregistratie in het primaire zorginformatiesysteem is bij grote patiëntenstromen in geval van een ramp vaak niet functioneel. Daarom zal eerder voor een tijdelijk registratie worden gekozen en zullen de patiënten pas in een later stadium definitief in het primaire zorginformatiesysteem worden vastgelegd.


Om deze tijdelijke registratie mogelijk te maken, heeft BlueBased een oplossing in Google Sheets ontwikkeld. De oplossing bestaat uit een centrale sheet die bij Google in de cloud is ondergebracht. Op deze sheet kunnen gelijktijdig op meerdere lokaties in het ziekenhuis patiënten worden geregistreerd, waardoor in het crisiscentrum continue zichtbaar is welke patiënten zich in huis bevinden, waar ze zich bevinden en wat hun status is.

De functionaliteit van Google Sheets heeft het in zich dat meerdere geautoriseerde gebruikers in één sheet gegevens kunnen toevoegen en kunnen wijzigen. Deze mutaties zijn realtime te volgen en dat leent zich uitstekend om bijvoorbeeld op een groot scherm (als "Schipholbord") overzicht te houden op de patiëntenstroom. Het spreekt voor zich dat deze functionaliteit van Google Sheets, ook kan worden ingezet voor soortgelijke toepassingen waarbij met meerdere gebruikers op een centrale plek, realtime gegevens en informatie moeten kunnen worden gedeeld.